Kuntoutuskursseja, leirejä ja sopeutumisvalmennusta

Sydänlapset ja -aikuiset ry järjestää monipuolisesti leirejä, kuntoutuskursseja ja sopeutumisvalmennusta sekä muita tapahtumia sydänlapsille ja heidän perheille, vanhemmille sekä sydännuorille ja -aikuisille.

Sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskurssien tavoitteena on jakaa monipuolista sydäntietoutta asiantuntijaluentojen muodossa sekä antaa voimavaroja ja eväitä arjessa selviytymiseen. Vapaamuotoisemmilla leireillä painopiste on yhdessä tekemisessä ja uusien taitojen opettelussa. Kurssien ja leirien tärkeää antia ovat myös synnynnäisesti sydänvikaisten sekä heidän läheistensä vertaiskontaktit.

Yhdistyksen alueosastojen ja valtakunnallisten tapahtumien monipuolisesta tarjonnasta saat lisätietoja Tapahtumat -osiosta

Yhdistyksen valtakunnalliset kurssit ja leirit v. 2017

Vuoden 2017 kurssit ja leirit julkaistaan tammikuun alussa jäsenlehtemme julkaisun yhteydessä. Hakuaika kursseille päättyy pääasiassa 29.2.2016. Sopeutumisvamennusviikonloppu SOVAan haetaan viimeistään 15.4.2016. Kursseille haetaan pääasiassa kurssikuvausten yhteydessä olevilla lomakkeilla. Kursseille voi hakea myös pdf-lomakkeella.
                                                                           Ajankohta Viimeinen hakupäivä
UVH-Viikonloppu (RAY), Yyteri 31.3.-2.4. 31.1.
SOVA-viikonloppu, Nokia Eden 16.-18.6. 15.4.
Sydänlasten perhekurssi (RAY), Yyteri 12.-16.6. 28.2.
Sydännuorten leiri (RAY), Piispala 27.6.-1.7. 28.2.
Sydänlasten ja sisarusten leiri, Marttinen 2.-5.7. 28.2.
Sydänperheiden elämysleiri, Hyvärilä 17.-21.7. Huom! lehdessä väärä ajankohta 28.2.
Sydännuorten pohjoismainen leiri, Norja  19.-26.7. 28.2.

Jos olet epävarma, täyttyvätkö valintakriteerit perheenne/lapsenne osalta tai jos kursseista tai leireistä on muuta kysyttävää, ethän epäröi olla yhteydessä yhdistyksen toimistolle. Vastaamme mielellämme kysymyksiinne!

Kelan kuntoutustarjonta 2017

Kela kustantaa kuntoutuskursseja sydänlasten ja -nuorten perheille sekä sydännuorille ja -aikuisille. Kuntoutuslaitokset järjestävät eri puolilla maata synnynnäisesti sydänvikaisille suunnattuja kursseja. Kurssit ovat viiden päivän mittaisia.
Kelan kurssihausta löytyy synnynnäisesti sydänvikaisille ja heidän läheisilleen suunnattuja kursseja ainakin seuraavasti:

Kuntoutuskeskus Kankaanpää

Alle kouluikäisten lasten perhekurssi,
sopeutumisvalmennuskurssi 67034
  5. - 9.6.2017

Alle kouluikäisten lasten perhekurssi,
sopeutumisvalmennuskurssi 67035
  23. - 27.10.2017

Peruskouluikäisten lasten ja
nuorten perhekurssi,
sopeutumisvalmennuskurssi 67037
  24. - 28.7.2017

Kuntoutuskeskus Kankaanpää tarjoaa Kelan sopeutumisvalmennuskursseja sydänsairautta sairastaville lapsille, heidän vanhemmilleen ja sisaruksilleen. Sopeutumisvalmennuskurssilla perhe saa tietoa lapsen sairaudesta, sen hoidosta sekä kuntoutus- ja muiden tukitoimien mahdollisuuksista. Tavoitteena on saada hyviä eväitä perheen arkeen ja lapsen elinympäristöön. Kurssien tärkeänä antina on vertaistuki ja tutustuminen muihin vastaavassa tilanteessa oleviin perheisiin.Kurssit ovat maksuttomia ja niiden ajalta on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa ja matkakulukorvaukset.

Lisätiedot ja tiedustelut:
Kuntoutus Kankaanpään kuntoutussihteeri Tarja Lammi