Olet täällä

Synja - sydännuoret ja -aikuiset

Suomessa on jo yli 7 000 synnynnäisen sydänvian takia leikattua aikuista. Määrä kasvaa vuosittain noin 250 henkilöllä.  
Valtaosa synnynnäisesti sydänvikaisista henkilöistä voi elää täysin normaalia elämää - käydä töissä, harrastaa ja perustaa perheen. Osalla sydänvika aiheuttaa rajoituksia. Yleisimmin ne liittyvät ammatinvalintaan ja työssä jaksamiseen, fyysiseen suorituskykyyn tai lasten hankkimiseen. Rajoituksista huolimatta sydännuoret ja -aikuiset voivat elää täyttä elämää. Vertaistuki, tieto ja kuntoutus auttavat jaksamaan.
 
Sydänlapset ja -aikuiset ry:llä on kolme koko maan kattavaa ryhmää, joista yksi on valtakunnallista toimintaa järjestävä Synja (sydännuoret ja aikuiset). Kaikki yhdistyksen 14 vuotta täyttäneet synnynnäisesti sydänvikaiset jäsenet luetaan yhdistyksessä synjalaisiksi. 

Vuosittain järjestetään valtakunnallisia tieto- ja vertaistukitapaamisia, kuntoutuskursseja ja infopäiviä. Sydännuorille ja -aikuisille on tarjolla myös opas- ja esitemateriaalia. Jäsenlehdessä julkaistaan nuoriso- ja aikuisjäseniä kiinnostavia artikkeleita. Jäsenille lähetetään lisäksi jäsenkirje, jossa tiedotetaan tulevista tapahtumista ja muista sydännuoria ja -aikuisia kiinnostavista asioista. Jäseniä tiedotetaan pääasiassa sähköpostiviesteillä, joten sähköpostiosoite kannattaa ilmoittaa toimistolle. Keskustelua käydään sydännuoria ja -aikuisia kiinnostavista asioista suljetussa ryhmässä Facebookista, pyydä pääsyä ryhmään!

Synjan toimintaa suunnittelee ja kehittää vapaaehtoisista synjalaisista koostuva Synjan työryhmä. Työryhmään kuuluvat Synjan syyskokouksen valitsemat edustajat sekä Sydänlapset ja -aikuiset ry:n aluesihteeri.
Sydänlapset ja -aikuiset ry:n hallituksessa, kuntoutustyöryhmässä ja  lehtitoimikunnassa  on myös Synjan edustaja mukana.

Liity jäseneksi ja tule mukaan toimintaan!
Lisätietoja Synjan tapahtumista löydät  täältä.
Voit ilmoittaa uudet yhteystietosi täältä.

 

Synja - sydännuoret ja -aikuiset | Tulevat tapahtumat

5.5.2017 8:30 - 7.5.2017 17:00

Helsingin Lasten ja nuorten sairaala järjestää Nuorten CAMP-tapahtuman 5. - 7.5.2017 Helsingissä. Tapahtuma on tarkoitettu ensisijaisesti nuorille, joiden sairauden hoito on juuri siirtynyt lastenpoliklinikalta aikuisten puolelle tai on siirtymässä noin vuoden sisällä. 

Tällä leirillä:

  • saat uusia kavereita
  • otat vastuun sairautesi hoidosta
  • kuulet kiinnostavia puheenvuoroja ja opit hyödyllisiä asioita esimerkiksi aikuispuolen hoitokäytännöistä ja tukien hakemisesta
  • huvittelet Linnanmäellä

... Lue lisää

27.6.2017 15:00 - 1.7.2017 15:00

Sydännuorten leiri (12 – 16-vuotiaat) 27.6.–1.7.2017
Nuorisomatkailukeskus Piispala, Kannonkoski

Hakuaikaa jatkettu 15.3. asti!

Sydännuorten kurssi järjestetään jälleen loistavassa leiripaikassa Nuorisokeskus Piispalassa Kannonkoskella, jossa on tarjolla toiminnan täyteisiä päiviä sydännuorille. Leirillä hyödynnetään omien leiriohjaajiemme lisäksi Piispalan ammattitaitoisia ohjaajia ja mahdollisuuksia kokeilla erilaisia lajeja. Uimaranta tulee taatusti myös tutuksi nuorille.  Lisätietoja Piispalasta löydät... Lue lisää

19.7.2017 10:00 - 26.7.2017 14:00

Pohjoismainen sydännuorten leiri 19. – 26.7.2017
Solåsenin leirikeskus, Norja

Perinteinen pohjoismainen sydännuorten leiri järjestetään ensi kesänä Norjassa. Leirin näyttämönä tulee toimimaan leirikeskus Solåsen, joka sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Oslosta. Upealla paikalla sijaitseva leirikeskus tarjoaa monenlaista puuhaa aina kiipeilystä minigolfiin. Luvassa on varmasti toiminnan täyteinen viikko uusien kokemusten parissa - parhaassa mahdollisessa seurassa!

Leirille osallistuu... Lue lisää

Kuvia